Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Honda e je elektromobil pro městský životní styl

Honda e je elektromobil pro městský životní styl

První v segmentu nahrazuje vnější zrcátka zpětnými kamerami.

Honda e je dalším krokem na cestě ke splnění ambice společnosti Honda, podle které mají mít do roku 2025 všechny její vozy prodávané v Evropě elektrifikovaný pohon. Oficiální premiéra bude na autosalonu ve Frankfurtu, kde Honda rovněž představí další elektrifikované a sportovní automobily.

Honda e

Vůz Honda e byl navržen s důrazem na jednoduchý design a účelnost. S integrovanou konektivitou a jízdní dynamikou odpovídá požadavkům moderního životního stylu ve městě.

Vůz Honda e pohání výkonným elektromotorem, který je k dispozici ve dvou variantách výkonu 100 kW (136 k) a 113 kW (154 k) s točivým momentem 315 N.m. Akumulátor o kapacitě 35,5 kWh umožňuje dojezd až 220 km. Díky funkci rychlého nabíjení lze akumulátor dobít na 80 % kapacity již za 30 minut. Vůz s pohonem zadních kol zrychlí z 0 na 100 km/h za 8 s.

Systém miniaturních kamer nahrazuje tradiční vnější zpětná boční zrcátka. Záběry z nich se přenášejí na dvě 6“ obrazovky v interiéru. Toto technické řešení, poprvé použité v segmentu malých aut, přináší výhody z hlediska stylu, bezpečnosti i aerodynamiky.
V interiéru je digitální přístrojová deska nové generace přes celou šířku vozu zahrnující pět displejů. Největší plochu zde zaujímají dva dotykové LCD displeje o velikosti 12,3“, které fungují jako hlavní obrazovky informačního a zábavního systému. Usnadňují přístup k řadě aplikací a propojených informačních a zábavních služeb, díky nimž se vůz jednoduše a nenápadně stává součástí moderního městského životního stylu majitele. 

Honda e

Propojené služby a aplikace lze také ovládat pomocí osobního asistentu Honda za použití hlasových příkazů. Intuitivní osobní asistent Honda je řízen umělou inteligencí (AI), která využívá kontextuální porozumění s cílem navodit přirozenou konverzaci a zajišťuje přístup k řadě služeb online.

I když není majitel zrovna ve voze, může zůstat ke svému elektromobilu Honda e připojen na dálku prostřednictvím aplikace My Honda+ v chytrém telefonu. Tato mobilní služba umožňuje snadné zobrazení podrobných informací o stavu vozidla, dálkové ovládání klimatizace, monitorování zabezpečení a sledování polohy a funkce typické pro elektromobil jako řízení nabíjení akumulátoru a sledování dojezdu. Zároveň lze z mobilního zařízení předat vozu údaje o dobíjecích stanicích a navigační pokyny.

Vůz Honda e je rovněž přístupný pomocí digitálního klíče. Lze jej poté zamykat a odemykat prostřednictvím aplikace ve smartphonu.

Honda e

Komentáře ke článku