Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Akumulátory pro plug-in hybridy koncernu VW z ČR

Akumulátory pro plug-in hybridy koncernu VW z ČR

Škoda Auto zahajuje výrobu komponent pro elektrická vozidla koncernu Volkswagen.

Škoda Auto ve svém hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi vyrobila první sériové komponenty pro elektricky poháněné automobily koncernu Volkswagen. Škoda zde vyrábí vysokonapěťové trakční akumulátory pro plug-in hybridy na bázi modulární platformy MQB koncernu Volkswagen.

Škoda PHEV akku MB

Hlavní výrobní závod společnosti Škoda Auto v Mladé Boleslavi se na vstup do éry elektromobility připravoval dva roky s investicemi ve výší 25,3 milionů eur. Počáteční výrobní kapacita činí 150 000 kusů ročně a bude dále rozšířena.

Vysokonapěťové akumulátory z Mladé Boleslavi budou pohánět plug-in hybridy koncernu Volkswagen, vycházející z modulární platformy MQB. Budou se používat například v modelu Škoda Superb iV, jehož výroba bude zahájena v září 2019 v závodě v Kvasinách.

Ve výrobě elektrických komponentů přímo nebo nepřímo pracuje zhruba 200 zaměstnanců. Na výrobní lince se moduly nejen montují, ale také testují a před montáží do vozů i nabíjejí. Články a moduly, základní součásti trakčních ba akumulátorů, společnost Škoda Auto nakupuje od externích dodavatelů.

Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky, zdůrazňuje: „V listopadu 2017 se koncern Volkswagen rozhodl pověřit společnost Škoda Auto výrobou elektrických komponentů pro plug-in hybridní vozy – to je důkaz enormní důvěry. Mezitím jsme zde přijali potřebná opatření a tento úkol důsledně splnili. Vysokonapěťové baterie vyrobené v Mladé Boleslavi dokládají vysoké technické know-how a jsou výsledkem vynikajícího týmového výkonu všech zúčastněných škodováků.“

Christian Bleiel, vedoucí výroby komponentů společnosti Škoda Auto, říká: „Pro nás je tato technologicky vysoce náročná výroba bateriových systémů důležitým krokem při přechodu k elektromobilitě. Výrobu elektrických komponentů budeme dále rozšiřovat. Při budování potřebných kompetencí sázíme na výměnu zkušeností mezi odborníky v našem celokoncernovém svazku Volkswagen Group Components, kde se koncentruje know-how od bateriových článků až po recyklaci.“

Škoda PHEV akku MB

Komentáře ke článku