Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vojáček obhájil evropský vrchařský titul

Vojáček obhájil evropský vrchařský titul

Rozhodl až poslední závod sezony

Český automobilový sport zaznamenal další významný úspěch. Lukáš Vojáček podruhé za sebou získal titul mistra Evropy v závodech do vrchu v kategorii 1. Z dvanácti vypsaných závodů jich dokázal vyhrát devět.

Rozhodovalo se až v závěrečném závodě v Buzetski dani. Mně stačilo dojet čtvrtý, ale můj největší soupeř Ital Antonino Migliuolo nedokončil první jízdu a bylo hotovo,“ prohlásil čerstvý šampion s rozhovoru pro web sport.cz a deník Právo. „Říká se, že obhajoba je vždycky těžší. Přesvědčil jsem se, že to tak je. Poslední čtyři podniky byly vůbec nejobtížnější, naopak hodně sladké pro mne bylo vítězství doma na Ecce Homo.

 

Lukáš Vojáček obhájil titul mistra Evropy v závodech do vrchu

 

Vojáčka nakonec nesrazily ani technické problémy, se kterými v průběhu sezony bojoval. Motor občas šel jen na tři válce, navíc se po kolapsu závodní převodovky ve Šternberku musel spokojit s jejím sériovým provedením.

Chvilku budu odpočívat, brzy se ale pustíme do díla. Auto je třeba rozebrat doslova do šroubku. Kromě klasické repase je nutné vybrat správnou převodovku, vyměnit diferenciál, vyřešit sání vzduchu. Práce je, jak se říká, jako na kostele. Přitom musíme čekat, jaká bude avizovaná změna pravidel, protože končí homologace, abychom se do předpisů trefili,“ dodal Vojáček.

Komentáře ke článku