Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová továrna Valeo v Rakovníku

Nová továrna Valeo v Rakovníku

Další závod předního zaměstnavatele v autoprůmyslu

Společnost Valeo otevřela v Rakovníku novou továrnu určenou pro výrobu elektronických součástek do komfortních a asistenčních systémů vozidel.

Valeo Rakovník

Slavnostního zahájení výroby se zúčastnil předseda představenstva a generální ředitel skupiny Valeo Jacques Aschenbroich. Ten při této příležitosti řekl: „Tento již pátý výrobní závod v České republice potvrzuje náš závazek investovat a rozvíjet se v České republice, která je v srdci evropského automobilového průmyslu. Jsme zde přítomni již 25 let, zaměstnáváme 4500 lidí a generujeme tržby ve výši 800 milionů eur ročně a to nejen ve výrobě, ale i v jednom z našich nejdůležitějších vývojových center.“

Valeo Rakovník

Valeo do výstavby závodu investovalo 880 milionů korun. Kromě široké škály interiérových ovládacích panelů a jiných zařízení HMI (human-machine interface) se budou na 25 nových výrobních linkách vyrábět i ultrazvukové senzory, což jsou klíčové prvky pro autonomní řízení a automatické parkování.

Valeo je jedním z největších zaměstnavatelů v automobilovém průmyslu v České republice. V České republice působí od roku 1995, kdy otevřelo svůj první závod v Rakovníku. Následně byly v Žebráku (2001), Humpolci (2002) a Podbořanech (2005) otevřeny další tři závody na výrobu klimatizací, systémů recirkulace výfukových plynů, ovládacích panelů, předních masek a hydraulických komponentů. V roce 2002 bylo v Praze zřízeno vývojové centrum, které v Milovicích vytvořilo testovací polygon pro ověřování pokročilých jízdních asistenčních systémů a testování možných scénářů automatizované jízdy.

Valeo Rakovník

Komentáře ke článku