Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda představuje digitální asistentku - Okay, Lauro!

Škoda představuje digitální asistentku - Okay, Lauro!

Nová funkce infotainmentu Amundsen využívá standardně dodávanou eSIM-kartu

Škoda představuje novou digitální asistentku - rozšířené hlasové ovládání slyšící na jméno Laura, které rozumí i plynně proneseným celým větám v šesti jazycích včetně češtiny. Patří do funkčního rozsahu vrcholného systému infotainmentu Amundsen. Je k dispozici pro nové městské SUV Kamiq a kompaktní model Scala.

Je-li vůz vybaven špičkovým systémem infotainmentu Amundsen, stačí jej jednoduše oslovit „Okay, Lauro!“ a aktivovat tak rozšířené hlasové ovládání. Není nutno mačkat žádné tlačítko ani provádět žádnou další akci. Laura rozumí i plynule proneseným celým větám, řidič nemusí používat žádné přesně určené pokyny nebo fráze.

Nové rozšířené hlasové ovládání, využívající i online data, dokáže splnit pokyny nejrůznějšího druhu. Zahájí například navigaci k určenému cíli, vyhledá oblíbenou hudbu nebo si nechá nadiktovat SMS. To všechno Laura zvládá v šesti jazycích. Vedle angličtiny, němčiny a francouzštiny ovládá také španělštinu, italštinu i češtinu. V případě potřeby porozumí i dialektům.

Škoda Okay Laura

Díky standardně dodávané eSIM-kartě jsou modely Kamiq a Scala vždy online. To systému Laura umožňuje kombinovat data uložená v paměti infotainmentu s online údaji, a tím i rychle a pružně reagovat. Přechod mezi online a offline službami probíhá plynule a uživatelé jej nezaznamenají.

Dialog s asistentkou Laura může řidič kdykoli přerušit a zadat nový příkaz, aniž by musel vyčkat na dokončení věty systému. Zadání příkazů tak probíhá mimořádně rychle. Rádio nebo hudební přehrávač se navíc během rozhovoru neztlumí zcela, ale jen mírně, což dotváří atmosféru přirozeného dialogu.

Nové funkce digitální asistentky Laury se budou průběžně vyvíjet, dále zlepšovat a rozšiřovat. Systém bude brzy k dispozici i v dalších modelech Škoda. V budoucnu bude Laura umět například ovládat více funkcí vozu nebo ještě plynuleji reagovat na celé mluvené věty. Bude možný i jednoduchý rozhovor.

Do budoucna jsou myslitelné také aplikace rozšířeného hlasového ovládání i mimo vozidlo, například v rámci mobilních nebo webových aplikací či online konfigurátoru.

Komentáře ke článku