Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volkswagen postaví obří továrnu na akumulátorové články

Volkswagen postaví obří továrnu na akumulátorové články

Do provozu má být uvedena za pět let

Koncern Volkswagen buduje v dolnosaském Salzgitteru vývojové centrum a závod na výrobu akumulátorových článků. Jedná se o společný podnik se švédskou firmou Northvolt. Volkswagen do něj investuje více než miliardu eur a zaměstná v něm přes tisíc lidí.

V současnosti je již v chodu speciální linka pro zkušební malosériovou produkci. V roce 2020 bude zahájena výstavba továrny s kapacitou 16 GWh akumulátorových článků. Její provoz má být spuštěn na přelomu let 2023 a 2024.

V Salzgitteru vyroste obří továrna na akumulátorové články

Volkswagen současně vytvořil v rámci Volkswagen Group Components obchodní oblast akumulátorových článků. „Již dnes zhotovujeme výkonovou elektroniku, akumulátorové a nabíjecí systémy, elektromotory a osvojujeme si kompetence pro recyklaci baterií,“ uvedl Thomas Schmall, předseda představenstva komerční jednotky Volkswagen Group Components. „Začleněním akumulátorových článků do Volkswagen Group Components jsme na cestě ke globálně vedoucímu výrobci elektrických komponentů.

Komentáře ke článku