Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Modernizovaný Volkswagen Passat do prodeje

Modernizovaný Volkswagen Passat do prodeje

Sedan a kombi střední třídy přinášejí nejmodernější systémy

Volkswagen Passat osmé generace přichází  v modernizované podobě. Navazuje na úspěšný bestseller s více než 30 miliony prodanými vozy za 46 let. Jeden z nejoblíbenějších fleetových vozů v České republice je již k dispozici u českých prodejců.
Vzhledově se mění jen minimálně, ale nabídne větší komfort a především nejmodernější technologie v oblasti bezpečnostních, asistenčních, informačních a zábavních systémů.

Volkswagen Passat 8.2

Zákazníci mají na výběr tři zážehové a tři vznětové motory s výkony od 110 do 190 kW. Všechny jsou vybaveny filtrem pevných částic.

Mezi turbodiesely v Passatu debutuje nově vyvinutý inovativní čtyřválec 2,0 TDI Evo s výkonem 110 kW (150 k). Emisní systém motoru 2,0 TDI Evo používá systém dvou katalyzátorů SCR a dvounásobného vstřikování kapaliny AdBlue. Další dva vznětové motory 2,0 TDI dosahují nejvyššího výkonu 140 kW (190 k), resp. 176 kW (240 k).

Nabídka motorů na benzin zahrnuje tři čtyřválce 2,0 TSI s výkony 110 kW (150 k), 140 kW (190 k) nebo 200 kW (272 k).

V závislosti na motoru jsou k dispozici přímo řazené nebo automatické převodovky a pohon předních nebo všech kol 4Motion.

Volkswagen Passat 8.2

zážehové motory

1,5 TSI Evo

2,0 TSI

2,0 TSI 4Motion

GTE 1,4 TSI Plug-in Hybrid

kW (k)

110 (150)

140 (190)

200 (272)

160 (218)

převodovky

6M/7 DSG

7 DSG

7 DSG

6 DSG

pohon

4x2

4x2

4x4

4x2

Alltrac

-

-

ano

-

vznětové motory

2,0 TDI Evo

2,0 TDI

2,0 TDI 4Motion

2,0 BiTD 4Motion

kW (k)

110 (150)

140 (190)

140 (190)

176 (240)

převodovky

6M/7 DSG

7 DSG

7 DSG

7 DSG

pohon

4x2

4x2

4x4

4x4

Alltrac

-

-

ano

ano

 

Volkswagen Passat 8.2

 

Nový Passat může být za příplatek (ve spojení s některými motory sériově)  nabízen s adaptivními tlumiči DCC. Elektronicky řízené tlumiče s novými charakteristikami lze nově kromě již známých nastavení prostřednictvím voliče jízdních režimů (tzn. Comfort, Normal a Sport) plynule nakonfigurovat na osobní mód řidiče a uložit jej. V režimu Comfort je karoserie maximálně izolována od podvozku a jízdní komfort dosahuje ještě vyšší úrovně, v módu Sport je rozšířená oblast s maximální tlumicí sílou.

Průkopnická technologie IQ.Drive zastřešuje asistenční systémy. Kombinuje technologie vedoucí k autonomní jízdě. Patří mezi ně nový asistenční systém Travel Assist. Passat, s nímž dokáže Volkswagen jako první jet částečně autonomně v rozsahu provozních rychlostí 30 až 210 km/h. Součástí systému Travel Assist je adaptivní tempomat ACC s předvídavou regulací rychlosti jízdy, který reaguje na omezení, obce, zatáčky, kruhové objezdy a křižovatky příslušnými změnami tempa jízdy. Asistenční systémy modelu Passat tak reprezentují aktuálně nejvyšší stupeň vývoje technologií IQ.Drive. Asistent pro jízdu v jízdních pruzích Lane Assist byl zdokonalen novou multifunkční kamerou. Další zvýšení úrovně bezpečnosti a komfortu nabízejí nové interaktivními světlomety IQ.Light - Matrix LED.

Volkswagen Passat 8.2

Volkswagen pro nový Passat dalekosáhle digitalizoval ovládání a zobrazování informací. Jako první model značky nabízí třetí generaci modulární platformy MIB3 pro informační a zábavní systémy. V modelu Passat zároveň nalézá uplatnění i nový vývojový stupeň digitálního panelu přístrojů Digital Cockpit. Systémy MIB3 jsou v Passatu navíc vybaveny vlastní integrovanou kartou eSIM, díky níž může být zakoupeno nepřetržité připojení k internetu prostřednictvím jednotky pro konektivitu OCU (Online Connectivity Unit). OCU je pro vůz a cestující rozhraním k nabídkám mobilní internetové služby Volkswagen We.

MIB3 a Volkswagen We tvoří jeden celek. Díky třetí generaci modulární platformy informačních a zábavních systémů je nový hardware a software internetovým rozhraním pro přístup do interaktivního světa zpráv a služeb. Volkswagen We je digitální platforma, kterou Volkswagen vyvinul s cílem sdružovat nabídky pro mobilitu a usnadnit jejich používání.

V otevřeném systému navíc probíhá nepřetržitý vývoj. Volkswagen We lze považovat za „ekosystém“, protože propojuje různé uživatelské sféry ve vozidle i v jeho okolí, mezi ním a chytrým telefonem a interakce automobilu i pasažera se světem informací a nabídek. Každý zákazník po jednorázovém přihlášení obdrží své Volkswagen ID, s nímž bude mít přístup k mobilním internetovým službám We Connect a We Connect Plus. We Connect zahrnuje stále se rozšiřující nabídku internetových služeb.

Volkswagen Passat 8.2

Passat je opět připraven ve dvou základních karosářských verzích sedan a kombi Variant se třemi výbavovými liniemi Business, Elegance a R-Line a v crossoverové verzi Alltrack. Nechybí ani rozsáhlá nabídka výbavy na přání a příslušenství. Přitom už základní verze Business má bohatou výbavu včetně světlometů LED vpředu i vzadu, třízónové klimatizace, asistenčního systému Travel Assist Low pro částečně automatizovanou jízdu, služeb We Connect Plus a mnoha dalších prvků. Ceny začínají na 750 900 Kč za sedan Business 1,5 TSI Evo, zatímco kombi přijde na 777 900 Kč.

Passat Alltrack s karoserií kombi (Variant) a cenou od 1 117 900 Kč vychází z výbavové linie Elegance, doplněné prvky zvyšujícími odolnost a technikou pro jízdu v nenáročném terénu - stálým pohonem všech kol 4Motion, speciálním režimem Offroad, vyšší světlou výškou, specifickým nastavením podvozku, spodním ochranným krytem motoru a asistentem pro sjíždění ze strmých svahů.

Volkswagen Passat 8.2

Volkswagen Passat Variant: R-Line, GTE a Alltrac

V nabídce nechybí ani modernizovaná plug-in hybridní verze Passat GTE s cenou 1 126 900 Kč, která je k dispozici v obou karosářských verzích. Hybridní pohon verze GTE kombinuje zážehový motor 1,4 TSI/115 kW (156 k) a elektromotor s nejvyšším výkonem 85 kW (115 k), napájený sadou lithio-ionových akumulátorů. Má celkový výkon 160 kW (218 k). V režimu čistě elektrického pohonu ujede až 57 kilometrů (podle WLTP).

V rámci uvedení nového modelu Passat na český trh připravil Volkswagen akční pakety Comfort, Media I, Media II a Technik s cenovým zvýhodněním až 30 %.

Volkswagen Passat 8.2
Volkswagen Passat 8.2
Volkswagen Passat 8.2

Komentáře ke článku