Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nové vývojové a technologické centrum Bosch

Nové vývojové a technologické centrum Bosch

V Českých Budějovicích budou vyvíjet komponenty pro zákazníky po celém světě

Společnost Bosch v Českých Budějovicích otevřela novou budovu vývojového a technologického centra. Slavnostního otevření se zúčastnili i ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a člen představenstva společnosti Bosch, vedoucí obchodní oblasti Mobility Solutions Stefan Hartung.

Bosch České Budějovice

Vývojové a technologické centrum v Českých Budějovicích se zaměří na aplikovaný vývoj automobilových komponent pro zákazníky po celém světě.Investice do jeho budovy a vybavení dosáhnou výše 850 milionů Kč. Nová budova bude sloužit 600 vývojářům a technickým pracovníkům. Ti se zaměří na aplikovaný výzkum automobilových komponent včetně modulů pro neutralizaci NOx ve vznětových motorech (DNOX) pro zákazníky společnosti Bosch po celém světě. Přispějí také k rozvoji digitálních aplikací pro výrobu a strojírenství.

Společnost Robert Bosch, spol. s r.o., České Budějovice byla založena 1. května 1992. Soustřeďuje se na výrobu a vývoj automobilových komponent. V současné době zaměstnává téměř 4000 lidí. Z hlediska kvality a flexibility výroby patří českobudějovický závod ke špičce v celosvětové výrobní síti Bosch.

Ministerstvo průmyslu a obchodu na konci roku 2016 poskytlo společnosti Bosch jako strategickému investoru hmotnou podporu na pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku na základě udělení pobídky. Celková výše investice do výroby a vývojového centra v období 2017–2020 dosáhne téměř dvou miliard korun.

Bosch České Budějovice

„Vývojové a technologické centrum společnosti Bosch je ukázkou investice s přidanou hodnotou. Přesně na ty se nyní Česká republika zaměřuje. A to v souladu s Inovační strategií 2030, která je základem připravované Národní hospodářské strategie v duchu motta a hospodářské značky Czech Republic: The Country For The Future. Našim cílem je podporovat investice, založené na vývoji. Proto jsme kompletně změnili zákon o investičních pobídkách. Nově mohou čerpat jakékoliv pobídky pouze společnosti, které investují do inovací a míří k finální produkci, založené na přidané hodnotě, podobně jako Bosch,“ řekl vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

„Pokračujeme ve vývoji automobilových komponent s hlavním zaměřením na moduly pro neutralizaci NOx v dieselových motorech. Rozšiřujeme také oblast IT. Nejenže jsme odborníky na zpracování dat, ale v současné době dále rozvíjíme své dovednosti, například v oblasti vývoje softwaru a programování mobilních aplikací,“ řekl technický ředitel závodu v Českých Budějovicích Václav Pixa.

Komentáře ke článku