Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Auto není koupelna ani odpadkový koš

Auto není koupelna ani odpadkový koš

Špína snižuje hodnotu vozu při prodeji

V interiéru automobilu mohou na posádku číhat neviditelní, ale zákeřní nepřátelé. Vegetuje v něm totiž množství bakterií a mikrobů.

Dostávají se sem rozličnou cestou – na podrážkách bot, neumytýma rukama, při konzumaci jídla a pití. Někteří lidé si v autě doslova zřídí odpadkový koš, a to rovnou v prostoru pod sedadlem. Samostatnou kapitolou jsou potom čtyřnozí mazlíčkové, kteří ve vozidle často cestují. Důsledkem je spuštění hnilobných procesů.

Mnoho žen si navíc z vozu dělá koupelnu. Nánosy make-upu a ostatních líčidel se pak objevují na volantu, řadicí páce, ruční brzdě či na dveřích. Podle odborníků toto vše snižuje hodnotu při dalším prodeji.

 

V autě na nás číhají neviditelní nepřátelé

 

Zabránit tomu lze dodržováním poměrně jednoduchých zásad. Nestačí jen vysávat jednou za tři měsíce a není dobré šetřit na tepování a odborném vyčistění autosedaček. Dbát je nutno i na funkčnost a nezávadnost klimatizace.

Na odpadky zásadně používáme igelitové pytle, nic neházíme na podlahu. Občas otřeme volant, klíčky dveří a řadicí páku dezinfekčními utěrkami. Když se nám stane, že se v autě rozlije nějaké sladké pití, rychle ho smyjeme aspoň čistou bublinkovou vodou a povrch vysušíme. Při jezení používáme ubrousek, abychom minimalizovali množství drobků.

Komentáře ke článku