Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ouředníčkovi v Maďarsku nepřálo štěstí

Ouředníčkovi v Maďarsku nepřálo štěstí

Skončil těsně pod stupni vítězů

Posádka týmu SouthRacing CE ve složení Tomáš Ouředníček – David Křípal obsadila čtvrté místo ve Skuba Cross Country Gyula. Lepšímu umístění v podniku, patřícímu do šampionátu středoevropské zóny FIA v cross country, zabránily technické problémy jejího vozu.

Ford Ranger velice trpěl na trati, plné výmolů a děr, na něž nebyl jeho podvozek ideálně nastaven. Již po deseti kilometrech motor ztratil výkon a výrazně změnil zvuk. Po servisu se sice vrátil do správné kondice, příčinu selhání se ale nepodařilo odhalit. 

Ford Ranger českého týmu měl v Maďarsku problém s výkonem motoru

Program druhého dne soutěže vážně narušila těžká nehoda jednoho z účastníků. Po dlouhé vynucené přestávce museli organizátoři nakonec zrušit závěrečnou rychlostní zkoušku. Na té předcházející zajeli Ouředníček a Křípal třetí čas, ani to je však neposunulo na stupně vítězů.

Můj oblíbený závod ukázal, že jsme sice řadu věcí vyřešili, ale opětovný boj s výkonem motoru jsme nevyhráli. Pozitivní je, že jsem hned v pondělí objednal nový agregát a řídící elektroniku, protože na Dakar musí být vše na sto procent,“ uvedl Ouředníček.

Stáj se nyní plně soustředí na přípravy na zmíněný vrchol sezony. Technika odjíždí 5. prosince z přístavu Marseille.

Komentáře ke článku