Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat představí skútr s elektrickým pohonem

Seat představí skútr s elektrickým pohonem

Premiéra se uskuteční už za dvanáct dní

Seat zintenzivňuje své úsilí o podporování městské mobility a představením konceptu Seat eScooter potvrzuje svůj záměr vstoupit na trh motocyklů.

Společnost začne prodávat svůj vlastní stoprocentně elektricky poháněný motocykl, který je ekvivalentem modelů se spalovacími motory 125 cm3, v roce 2020. Oficiální premiéra se uskuteční 19. listopadu v Barceloně během světového kongresu a veletrhu Smart City Expo World Congress.

Nový koncept Seat eScooter je součástí strategie společnosti Seat v oblasti městské mobility, jejímž cílem je nabízet velkoměstům trvale udržitelná řešení. Seat na minulém ročníku veletrhu Mobile World Congress oznámil, že je v rámci koncernu Volkswagen průkopníkem strategie mikromobility. Tato strategie zahrnuje také koncepční vůz Seat Minimó a elektrickou koloběžku Seat eXS Kickscooter powered by Segway, která byla představena na kongresu a veletrhu Smart City Expo 2018.

Předseda představenstva společnosti Seat Luca de Meo uvedl, že „kvůli neustálému rozrůstání velkoměst je dosažení efektivní mobility jednou z hlavních výzev, kterou bude nutné překonat. Dnes činíme další krok v naší strategii městské mikromobility a potvrzujeme, že uvedeme na trh první elektrický skútr v historii značky.

Barcelona je evropským velkoměstem s největším počtem motocyklů na obyvatele. Mobilita v jedné stopě zde má dlouhou tradici. Seat proto vyvíjí tento koncept ve spolupráci s barcelonským výrobcem elektricky poháněných motocyklů Silence.

Jednostopý Seat s nulovými emisemi a tichým provozem bude nabízen soukromým zákazníkům i provozovatelům služeb sdílení vozidel. Seat se stává poskytovatelem služeb pro mobilitu, který překračuje hranice pouhé výroby automobilů. Reaguje tak na jeden z nejvýznamnějších trendů v oblasti mobility budoucnosti: trvale udržitelnou ekonomiku, založenou na sdílení a spolupráci.

Společnost Seat již nabízí služby sdílení automobilů Respiro a navíc prodává elektrickou koloběžku Seat eXS KickScooter powered by Segway, která je určena rovněž pro služby sdílení prostřednictvím startupu UFO. Seat navíc nedávno představil koncepční vůz Seat Minimó, stoprocentní elektromobil, který kombinuje nejlepší vlastnosti automobilu a motocyklu. Díky své koncepci se dokáže přizpůsobit platformám mobility, které budou utvářet budoucnost cestování automobilem ve velkoměstech.

Komentáře ke článku