Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

DS partnerem Festivalu francouzského filmu 2019

DS partnerem Festivalu francouzského filmu 2019

Slavnostní večer s filmem Claudea Lelouche Nejlepší léta jednoho života

Letošní už 22. ročník proběhne ve dnech 20. až 27. listopadu v Praze, 21. až 27. listopadu v Ostravě a Českých Budějovicích, 24. až 28. listopadu v Hradci Králové a 24. listopadu až 1. prosince v Brně.

Festival francouzského filmu je filmová přehlídka, která nejširšímu českému obecenstvu představuje to nejlepší z francouzské produkce. Projekce se budou odehrávat v Praze v sálech kin Světozor, Lucerna, Kino 35 (Francouzský institut v Praze) a v Edison Filmhub.

Češi i Francouzi mají rádi humor, komedie, detektivky i milostné příběhy. Všechny tyto žánry se budou linout letošním ročníkem festivalu.

Pro slavnostní večer festivalu se značkou DS byl vybrán nejnovější film světoznámého režiséra Claudia Lelouche Nejlepší léta jednoho života. Film završuje milostný opus Muž a žena (1966) a Muž a žena po 20 letech (1986) s hvězdnými herci Jean-Louis Trintignantem a Anouk Aiméeovou. Bývalý závodník, kterého jsme v předchozích filmech poznali jako hvězdu Rallye Monte Carlo a Rallye Dakar, se ztrácí ve vzpomínkách. Jeho syn se mu snaží pomoct a vyhledá tu, kterou si jeho otec nedokázal udržet, aby navázali tam, kde tehdy skončili.

Festival francouzských filmů

Kromě úvodního filmu festivalu Tenkrát podruhé od Nicolase Bedose o Victorovi, rozčarovaném šedesátníkovi, který chce znovu zažít nejdůležitější týden svého života, kdy před čtyřiceti lety potkal svou velkou lásku, bude uvedeno několik filmových předpremiér, například: Portrét dívky v plamenech od Céline Sciammaové, Slitování od Arnauda Desplechina, Loni v Marienbadu od Alaina Resnaise, Bílá jako padlý sníh od Anne Fontaineové, Bezstarostná dívka od Rebeccy Zlotowské a Yao od Philippa Godeaua.

DS ztvárňuje roli oficiálního dopravce a sponzora této kulturní události.

Komentáře ke článku