Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volkswagen končí se spalovacími motory v motorsportu

Volkswagen končí se spalovacími motory v motorsportu

Do budoucna se ve sportu zaměří na elektromobilitu

Volkswagen zveřejnil svou novou strategii pro motoristický sport: s okamžitou platností končí svou tovární podporu pro všechny programy využívající spalovací motory.

Volkswagen Motorsport EV

Ve svém prohlášení Volkswagen uvedl, že jednoznačný přechod divize motoristického sportu na plně elektricky poháněná závodní auta bude doplněn rozloučením se se všemi dosavadními programy. Součástí těchto opatření je i okamžité zastavení vývoje a výroby nového vozu Golf GTI TCR na bázi Golfu 8. generace.

Volkswagen uvedl, že jeho elektricky poháněný prototyp ID.R, který stanovil nové rekordy na Pike´s Peaku, Severní smyčce Nürburgringu, v  Goodwoodu a pohoří Tianmen do budoucna převezme roli technologického průkopníka.

Tímto rozhodnutím s okamžitou platností končí vývoj nového vozu kategorie TCR založeného na Golfu 8. generace a spolupráce Volkswagenu Motorsport s týmem Sébastien Loeb Racing. Nová závodní verze Golfu TCR měla být pro zákaznické týmy uvedena na trh na jaře nebo v létě příštího roku a její testy začaly právě tento týden. Zákaznický servis a dodávky náhradních dílů budou dlouhodobě zaručeny.

Soutěžní automobil Polo GTI R5 zůstává součástí sportovní nabídky pro zákazníky a bude se i nadále vyrábět a prodávat, ale uživatelům už nebude poskytována tovární podpora.

Volkswagen Motorsport EV

„Elektrická mobilita nabízí obrovský rozvojový potenciál, a proto pro ni může motoristický sport hrát roli průkopníka. Na jedné straně slouží jako dynamická laboratoř při vývoji budoucích sériových automobilů, na druhé jako působivá marketingová platforma motivující zákazníky ještě více směrem k elektrické mobilitě. Proto se ještě víc zaměříme na tovární podporu projektů spojených s elektrickým pohonem a budeme pokračovat v rozšiřování našich činností svázaných s vývojem MEB. Zaměříme se na inovativní technologie mající spojení s budoucími vozy. V souladu s tím bude také elektrifikován zákaznický sportovní program Volkswagen Motorsportu. První fáze bude zahrnovat různé disciplíny, platformy a typy vozidel, které budou zkoumány a hodnoceny,“ uvedl ředitel společnosti Volkswagen Motorsport Sven Smeets.

Volkswagen Motorsport EV

Komentáře ke článku