Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Závodní vůz si lze zamluvit na internetu

Závodní vůz si lze zamluvit na internetu

Cupra spouští rezervační systém pro speciál TCR

Cupra přináší do světa motoristického sportu další inovaci v podobě historicky první platformy pro rezervaci závodních cestovních vozů. Cupra je moderní značkou, která má motoristický sport ve své DNA, a tímto krokem propojuje světy závodění a inovací.

Cupra je od začátku průkopníkem ve světě motoristického sportu. Vyvinuli jsme první platformu TCR a v uplynulém roce jsme představili první stoprocentně elektricky poháněný závodní cestovní vůz, Cupra e-Racer. Cupra tímto řešením potvrzuje svůj záměr být referenčním bodem v závodním světě a také činí další krok k realizaci strategie společnosti v oblasti internetového obchodu,“ uvedl Jaime Puig, ředitel divize Cupra Racing.

Zákazníci mohou registrovat svůj zájem o nejnovější verzi závodního vozu Cupra Leon Competición v rezervačním systému. Předávání vozů zákazníkům bude zahájeno v dubnu 2020 a bude probíhat exkluzivně v novém sídle značky vysokovýkonných automobilů.

Základem nejnovějšího závodního vozu TCR je nová generace modelu Cupra Leon, která bude rovněž uvedena na trh v příštím roce jako reprezentant značky, jež propojuje světy silničních a závodních automobilů. Nová karoserie závodního vozu Cupra Leon Competición se vyznačuje ještě lepšími aerodynamickými vlastnostmi. Další výhodou je zcela nová kinematika zavěšení předních i zadních kol. Obě nápravy používají lehké komponenty, jež vylepšují rozložení hmotnosti. Robustnější konstrukce převodovky je dokonale připravena na intenzivní závodní nasazení.

 

Cupra Leon Competición si lze již nyní rezervovat

 

Výkonové parametry dvoulitrového přeplňovaného motoru jsou nyní ještě konkurenceschopnější. Závodní vůz Cupra Leon Competición je navíc vybaven závodními elektronickými systémy Cupra, které jsou lehčí, odolnější, modulární a individualizovatelné.

Cupra Leon Competición je závodním vozem, který ztělesňuje značku Cupra a svou všestranností je připraven pro jakýkoli okruh. Možnost předběžné rezervace závodního vozu otvírá zákazníkům nové příležitosti.

Vývoj nového závodního vozu TCR vstoupil do poslední fáze. Rozmanité testovací jízdy na závodních okruzích ve Španělsku, Portugalsku a Itálii byly zahájeny již v říjnu.

Závodní vozy Cupra se v letošním roce zúčastnily více než 160 závodů v rámci různých mistrovství a závodních seriálů na globální, kontinentální i národní úrovni. Značka Cupra slavila 70 vítězství a stala se tak znovu nejúspěšnější značkou v závodech cestovních vozů.

Mikel Azcona, bývalý vítěz evropského mistrovství TCR, skončil v roce 2019, ve své první sezoně ve WTCR, mezi šesti nejlepšími jezdci na světě. Španělský jezdec vybojoval se závodním vozem Cupra TCR své první vítězství v závodě WTCR v červenci na portugalském okruhu Vila Real a v průběhu sezony k němu přidal další čtyři umístění na stupních vítězů. Nová značka kromě toho obhájila své tituly v italském mistrovství TCR, a to jak v hodnocení jezdců, tak i týmů.

Závodní vůz Cupra Leon Competición bude představen ve světové premiéře na začátku roku 2020.

Komentáře ke článku