Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Cais je zonálním Talentem roku

Cais je zonálním Talentem roku

Český rallyový jezdec míří výše

Pěkného úspěchu dosáhl český soutěžní jezdec Erik Cais. Byl vyhodnocen jako Talent roku v rámci středoevropské zóny FIA. O tento titul se přitom ucházeli nejen závodníci z rallye, ale také na okruzích a v kartingu. Cenu mu předal osobně prezident FIA Jean Todt na slavnostním galavečeru v albánské Tiraně.

Někdejší biker porazil v hlasování italského formulového pilota Andreu Rossa a dalšího soutěžáka Filipa Jeniče ze Srbska. Cais, který spolupracuje s týmem Orsák Motorsport, obsadil se svým Fordem Fiestou R2T v hodnocení ME v kategorii ERC3 druhé a v ERC3 Junior čtvrté místo.

Eriku Caisovi předal cenu osobně prezident FIA Jean Todt

Je skvělé, že jsem získal toto ocenění. Jsem vděčný Jarkovi Orsákovi a lidem kolem něj, že ve mě věřili a dali mi příležitost dělat to, co mě baví. V ERC jsem mohl nastupovat díky finanční podpoře Autoklubu České republiky. Děkuji také spolujezdkyni Jindřišce Žákové, sponzorům a všem fanouškům, v neposlední řadě také své přítelkyni a rodině,“ uvedl Cais, který pomýšlí na posun o stupínek výše do ERC2. „Doufám, že se nám podaří naplnit rozpočet a Erik bude moci pokračovat v kariéře s výkonnějším autem,“ podotkl Jaroslav Orsák.

Komentáře ke článku