Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Sir Jackie Stewart v kolekci uměleckých děl

Sir Jackie Stewart v kolekci uměleckých děl

Společnost Automobilist nabízí The Flying Scot Collection

Společnost Automobilist je tým umělců a automobilových nadšenců, ale také perfekcionistů. Jako značka životního stylu pro milovníky automobilů vytváří nádherné umělecké tisky a designové plakáty s motoristickými tématy. Za své poslání si tvůrci Automobilistu dávají oživení inspirujících motoristických příběhů pomocí moderní techniky k vytvoření unikátních uměleckých děl ve spolupráci s legendárními osobnostmi a automobilovými značkami.

Jackie Stewart Flying Scot

V roce 2019 jeden z nejúspěšnějších jezdců v historii formule 1 Sir Jackie Stewart oslavil své 80. narozeniny a 50 let od chvíle, kdy získal svůj první titul mistra světa. Automobilist tato dvě jubilea připomenul Kolekcí Flying Scot, zahrnující čtyři designové plakáty v limitované edici 500 kusů a jednu uměleckou reprodukci, vše s maximálním citem pro nejjemnější detaily a v typickém stylu Automobilistu.

Jackie Stewart Flying Scot

Ozdobou kolekce Flying Scot je Fine Art Print s názvem The Scot's Italian Job. Zobrazuje nejtěsnější dojezd prvních čtyř vozů v historii formule 1. Jackie Stewart (modrá Matra-Ford MS80 č. 20 týmu Matra International) projíždí cílem na prvním místě, následují ho Jochen Rindt (červenobílozlatý Lotus-Ford 49B č. 4 týmu Gold Leaf Team Lotus), Jean-Pierre Beltoise (modrá Matra-Ford MS80 č. 22 týmu Matra International) a Bruce McLaren (oranžový McLaren-Ford M7C č. 18 týmu Bruce McLaren Motor Racing). Všechny čtyři monoposty prolétly cílem v rozestupu kratším než pětina sekundy (přesně to bylo 0,19 s). Všimněte si, že všechny čtyři vozy v Monze, tehdy ještě bez šikan, jely bez křídel na přídi i zádi. Díky jízdě v závěsu se vedoucí pozice během závodu vyměnila 15x mezi čtyřmi jezdci a vítězný Stewart dosáhl průměrné rychlosti 236,541 km/h.

Jackie Stewart Flying Scot
Jackie Stewart Flying Scot

Stalo se to v Monze v roce 1969. Jackie Stewart si tímto vítězstvím definitivně zajistil titul mistra světa a Matra-Ford vyhrála Pohár konstruktérů, i když do konce šampionátu zbývaly ještě tři závody.

Automobilist tuto historickou scénu znovu věrně vytvořil v pečlivých detailech propojením 3D modelů a digitální fotografie, aby tím dosáhl počítačem generovaného obrazu úžasné kvality. Dokončení tohoto jedinečného tvůrčího procesu trvalo několik měsíců. Tento Fine Art Print je k dispozici ve třech různých velikostech.

Jackie Stewart Flying Scot
Jackie Stewart Flying Scot

Část výtěžku z prodeje oficiálních licencovaných předmětů je určena pro charitu - nadaci Race Against Dementia (Závod proti demenci). Ta byla založena Sirem Jackiem Stewartem po diagnóze jeho manželky Heleny v roce 2014. Jde o charitativní organizaci zaměřenou na financování průkopnického výzkumu v oblasti prevence a léčby demence.

Fanoušci sira Jackieho na celém světě si mohou celou sbírku Flying Scot objednat na stránkách Automobilist.com a u schválených prodejců.

Jackie Stewart Flying Scot
Jackie Stewart Flying Scot
Jackie Stewart Flying Scot
Jackie Stewart Flying Scot
Jackie Stewart Flying Scot

Komentáře ke článku