Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota GR Supra na řadu způsobů

Toyota GR Supra na řadu způsobů

Zajímavé projekty na veletrhu v Las Vegas

Na veletrhu SEMA v Las Vegas představila Toyota několik variant modelu GR Supra.

GR Supra Heritage Edition je nápadem Eda Laukese, viceprezidenta Toyota North America, jenž společně s Marty Schwerterem z Motorsports Technical Center doplnil aktuální provedení prvky Supry čtvrté generace z 90. let. Vůz dostal typický zadní spojler Supry MK4, přední přítlačnou plochu a červený lak. Třílitrový motor R6 nyní ze sebe dostane výkon přes 500 koní.

Analytik NASCAR Rutledge Wood s Rickie Leosem z Lucky Leos 17 Motorsports vytvořili dvacetidílný balíček z uhlíkového vlákna jako rozšíření karoserie GR Supry. Přidali speciálně pro tento účel upravené turbodmychadlo, které zdvojnásobilo výkon pohonné jednotky na více než 750 koní. Tak vznikla GR Supra HyperBoost Edition. 

Toyota GR Supra HyperBoost Edition

Tovární tuningový tým z Japonska Toyota Customizing & Development (TCD) přivezl dvě studie. GR Supra Performance Line Concept je oděná do aerodynamického hávu z karbonu, k němuž přibyla devatenáctipalcová kovaná kola z lehké slitiny. Supra 3000GT Concept naopak navazuje na klasický TRD3000GT, tedy komerční body kit z roku 1994.

GR Supra Wasabi Concept je dílem Toyota Genuine Accessory Teamu. Kromě charakteristické pikantně zelené karoserie je opatřen tlumiči Öhlins, brzdami Brembo B-M, kovanými hliníkovými ráfky a aerodynamickým paketem Five Axis.

Komentáře ke článku