Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Modernizované Audi RS 5 Coupé a RS 5 Sportback

Modernizované Audi RS 5 Coupé a RS 5 Sportback

Završení oslav 25 let společnosti Audi Sport GmbH

Audi představilo modernizované modely RS 5 Coupé a RS 5 Sportback s dynamičtějším vnějším designem a novou technologii ovládání MMI touch s velkým centrálním displejem.

Audi RS5 2020

Maska chladiče Singleframe je širší a nižší jako u větších modelů RS 6 a RS 7. Podběhy kol jsou rozšířené o 40 milimetrů. Za příplatek se dodávají světlomety Matrix LED s laserovými světlomety. Nově navrženy byly rovněž boční prahy a difuzor na zádi. Pro kupé se dodává střecha z uhlíkových kompozitů s viditelnou strukturou tkaniny z karbonových vláken.

Audi RS5 2020

Motor V6 2,9 TFSI Biturbo má nejvyšší výkon 331 kW (450 k) a maximální točivý moment 600 N.m. Díky němu dosahují oba modely zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,9 s při kombinované spotřebě benzinu 9,1 - 9,2 l/100 km. Na přání mohou jet oba vozy nejvyšší rychlostí až 280 km/h.

Osmistupňová automatická převodovka tiptronic s možností řazení páčkami pod volantem přenáší točivý moment ke stálému pohonu všech kol quattro. Ještě agresivnější jízdní vlastnosti vozu poskytne za příplatek dodávaný sportovní diferenciál na zadní nápravě.

Audi RS5 2020

Oba modely RS 5 jsou standardně vybaveny sportovním podvozkem RS s tuhou charakteristikou. Za příplatek se dodává sportovní podvozek RS plus s hydraulickým systémem DRC (Dynamic Ride Control) pro eliminaci podélného a příčného náklonu karoserie. Pérování je ocelovými vinutými pružinami a třístupňově nastavitelnými tlumiči, které jsou vzájemně diagonálně propojeny hydraulickým potrubím s centrálním ventilem. Při rychlém průjezdu zatáčkou působí proudění oleje v tlumiči vnějšího předního kola proti náklonu karoserie, což vylepšuje ovladatelnost.

Systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select přidává k režimům comfort, auto a dynamic dva nové - RS1 a RS2. Systém ovlivňuje činnost důležitých technických modulů, jakými jsou motor, převodovka, tlumiče, dynamické řízení, sportovní diferenciál a zvuk pohonné jednotky.

Audi RS5 2020

Nový koncept ovládání je soustředěn na displeji MMI touch 10,1“ s akustickou zpětnou vazbou. Na přání je k dispozici digitální panel sdružených přístrojů Audi virtual cockpit plus 12,3“ s výběrem několika režimů zobrazování včetně specifického designu RS. Vrcholný informační a zábavní systém MMI Navigation plus používá nové technologie z třetí generace modulární platformy MIB 3. Audi connect doplňuje navigaci internetovými službami.

Audi RS5 2020

V České republice začne prodej modernizovaných RS 5 Coupé a RS 5 Sportback na počátku roku 2020. Standardem bude, stejně jako u všech nových modelů Audi v Česku, prodloužená čtyřletá záruka s nájezdem 120 000 kilometrů.

Komentáře ke článku