Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW na CES 2020 v Las Vegas

BMW na CES 2020 v Las Vegas

Detekce pohledů, butikový hotel a 5G

BMW Group na výstavě Consumer Electronics Show (CES) 2020, která se koná ve dnech 7.–10. ledna 2020 v Las Vegas, představuje mimo jiné koncept i Interaction Ease.

Převratnou novinkou je jeho systém detekce pohledů. Umělá inteligence dokáže zjistit, že cestující upřeně hledí na některý z objektů mimo automobil, a nabídne o něm relevantní informace nebo další způsoby interakce.

Pohled do interiéru konceptu i Interaction Ease

Bavorská automobilka se také chlubí luxusní výbavou ZeroG Lounger, kterou jsou opatřeny tři modely X7. Pasažér může sklopit opěradlo sedadla až o 60 stupňů, a přitom si i nadále užívat obvyklého komfortu bez jakýchkoli kompromisů.

Výbava ZeroG Lounger umožňuje sklopit sedadla až o šedesát stupňů

Konečně je zde BMW i3 Urban Suite. Sériové BMW i3 prošlo kompletní přestavbou s cílem vytvořit atmosféru butikového hotelu a současně věnovat maximální pozornost trvalé udržitelnosti. V ulicích Las Vegas bude jezdit 20 těchto automobilů, které lze přivolat prostřednictvím aplikace.

Technologií, jež se významně promítá do vozů BMW na CES 2020, je 5G. Na venkovní ploše proběhne živá ukázka s BMW i3 a chytrým telefonem, jež názorně předvede, jak může 5G posunout bezpečnost silničního provozu na další úroveň.

Komentáře ke článku