Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Je třeba stoprocentně věřit navigátorovi

Je třeba stoprocentně věřit navigátorovi

Tovární jezdec Toyoty už zažil horší věci

S nástrahami letošní Rallye Dakar bojuje také dvaačtyřicetiletý Nizozemec Bernhard ten Brinke, závodící za tovární tým Toyoty. Navigátora mu dělá Tom Colsoul.

Rallye Dakar je dlouhá, náročná, tvrdá a intenzivní. Vymáčkne z vás vše. Dopady, které musí auto vydržet a které podstupuje vaše tělo, jsou tak intenzivní, že po pěti, šesti hodinách denně máte všeho dost,“ popisuje Ten Brinke řeholi, kterou absolvuje.

Na trati se musí stoprocentně spolehnout na spolujezdce. „Jestliže řekne, ať jedete na plný plyn, tak ho zašlápnete do podlahy. Pokud prohlásí: Za půl kilometru je horizont, prostě ho přeletíme, věřím mu,“ svěřuje se. 

Po třetí etapě letošního Dakaru se Ten Brinke držel na osmé příčce

Loni v Peru mu štěstí nepřálo a cíl neviděl. „Třetí den jsme natrhli a rozbili příčné rameno, nejspíš proto, že jsme najeli na kámen. Hnací systém selhal dvě etapy před koncem,“ vzpomíná. „Ve chvíli, kdy vystoupíte za takové situace z vozu a obrazně i doslova za sebou zabouchnete dveře, přepadnou vás různé emoce. Je vám smutno a máte vztek. Věřím však, že neúspěchy člověka mnohému naučí. Zjistil jsem to, když jsem v mládí ztratil bratra. Utopil se na výletní plavbě. Viděla to skoro celá rodina. Něco takového vás změní.

Komentáře ke článku