Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Automobily se s námi dorozumějí pohledem

Automobily se s námi dorozumějí pohledem

Audi na veletrhu CES v Las Vegas

Audi přivezlo na veletrh spotřební elektroniky CES 2020 (Consumer Electronics Show) v Las Vegas několik pozoruhodných exponátů.

Koncept Audi AI:ME umožňuje cestujícím komunikovat s ním pohledem. Tímto způsobem si lze například objednat oblíbený pokrm. Brýle s virtuální realitou, umístěné v automobilu, zase zprostředkují virtuální let nad horskou krajinou.

Audi Intelligence Experience představuje prototyp „empatického“ vozu. Preferované cíle se ukládají do paměti a systém je propojuje s datem, časem a aktuálním stavem dopravy. Na základě toho pak sestavuje návrhy tras. Vozidlo bude navíc schopno analyzovat, jaké režimy a nastavení jeho uživatel upřednostňuje. Na přání bude mít dokonce přehled o aktuálním zdravotním stavu řidiče na základě sledování jeho stylu řízení a životních funkcí. 

Audi představuje na veletrhu CES technologie budoucnosti

Ve spolupráci se Samsungem vyvinutá technologie průhledového displeje s prostorovým zobrazením usnadní navigaci. Stejně jako u televize 3D jsou vytvářeny dva pohledy na každý obraz: jeden pixel pro levé oko a sousední pro pravé. Šofér má dojem, že se obrazy vznášejí ve vzdálenosti osmi až deseti metrů. Díky tomu nedochází k namáhání očí, které mohou zůstat zaostřeny na dálku.

Další inovací je variabilní transparentní obrazovka. Zobrazovací plocha má výšku 15 a šířku 122 centimetrů. Zařízení je částečně zasunuto do přístrojové desky. Nabízí dvě úrovně – transparentní OLED a mimořádně černou vrstvu. Proto zůstávají jeho části, které nejsou využívány k zobrazování informací, průhledné. Vizuálně tak vzniká dojem skleněné hmoty, která nebrání výhledu na vozovku.

Komentáře ke článku