Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Shell buduje v regionu síť dobíjecích stanic

Shell buduje v regionu síť dobíjecích stanic

První byla zprovozněna v Maďarsku

Shell přistoupil k budování sítě dobíjecích stanic pro elektromobily ve střední a východní Evropě. První vlaštovkou je zařízení, které ve spolupráci s firmou Ionity otevřel v Maďarsku.

Jsem rád, že dnes otevíráme novou kapitolu v historii společnosti Shell v tomto regionu. Zavedli jsme v něm v minulosti inovace v oblasti tradičních paliv, když jsme uvedli na trh prémiové produkty Shell V-Power. Nyní vstupujeme do éry, ve které začínáme našim zákazníkům nabízet řešení pro dopravu s nižšími emisemi,“ prohlásil István Kapitány, výkonný viceprezident společnosti Shell pro retail. 

Na čerpacích stanicích Shell přibudou v budoucnosti dobíjecí místa pro elektromobily

Stanice je umístěna na dálnici M7 nedaleko Balatonu. Každý ze čtyř nabíjecích stojanů skýtá potenciálně až 350 kW výkonu. Nabíječky dokáží nasytit elektromobily nové generace za 10 – 15 minut, jsou tedy až třikrát rychlejší než stávající.

Do konce roku 2021 hodlá Ionity vybudovat na čerpacích stanicích Shellu v České republice, Maďarsku, Polsku, Slovensku a Slovinsku 21 nabíjecích míst.

Komentáře ke článku