Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ogiera čeká premiéra s Toyotou

Ogiera čeká premiéra s Toyotou

Za Japonce pojedou Monte i Evans a Rovanperä

Do Rallye Monte Carlo, úvodního podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, vstoupí Toyota s novou jezdeckou sestavou. Za volanty speciálů Yaris WRC se posadí šestinásobný šampion Sébastien Ogier, Elfyn Evans a mladík Kalle Rovanperä.

Středisko rallye bude opět ve francouzském městě Gap. Slavnostní start se ale ve čtvrtek 23. ledna odehraje v Monte Carlu. V následujícím programu nechybějí ani průjezdy legendárním průsmykem Col de Turini. 

Toyota Yaris WRC pro sezonu 2020

"Stále tady toužíme po týmovém vítězství, nicméně pokaždé jsme zde dosáhli na pódiové umístění. Sébastienovy úspěchy na Monte jsou úžasné a dokázal jej vyhrát s mnoha různými vozy. Jsem si jist, že opět zasáhne do boje o prvenství, přestože se s naším autem ještě musí pořádně seznámit. Myslím, že podobně na tom bude i Elfyn. Na Kalleho nebude absolutně žádný tlak, protože je to pro jeho premiéru velmi náročná záležitost,“ konstatoval šéf továrního týmu Tommi Mäkinen.

Testování zatím probíhalo dobře. V této sezoně chceme usilovat o sedmý titul a já věřím, že máme solidní šanci. Rallye Monte Carlo je pro mě hodně emotivní akcí. Pamatuji si, jak jsem tam koncem devadesátých let přijel jako divák a Tommi hodně vyhrával – byl mým prvním idolem,“ prohlásila největší hvězda stáje Sébastien Ogier.

Komentáře ke článku