Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyotě v Monte Carlu těsně uniklo vítězství

Toyotě v Monte Carlu těsně uniklo vítězství

Ogier druhý, Evans třetí

Toyota se vrací z Rallye Monte Carlo se dvěma pódiovými umístěními. Postarali se o ně v úvodním podniku letošního seriálu mistrovství světa Sébastien Ogier a Elfyn Evans.

Oba nestačili jen na tovární hyundai Thierryho Neuvillea. Zpočátku se sice střídali ve vedení, ale Belgičanovu závěrečnému tlaku neodolali. 

 Svoji premiéru v továrním týmu Toyoty ozdobil Sébastien Ogier druhým místem

Ogier porazil svého stájového kolegu až na závěrečné Power Stage. Evans i tak zajel svůj nejlepší výsledek na Monte. Třetí člen týmu Kalle Rovanperä byl klasifikován jako pátý.

Stále se učíme a v neděli ráno neměli jezdci pocit, že by nastavení vozu bylo dokonalé. Později jsme ho trochu upravili, a tak se jim nakonec podařilo opět dostat do optimálního tempa,“ uvedl šéf ekipy Tommi Mäkkinen.

Doufal jsem, že to bude ještě lepší. Přizpůsobit se novému prostředí je však ohromně náročné. Snažil jsem se celý víkend neopouštět svoji komfortní zónu, abych to nepřepálil. Někdy jsem ještě neměl dost jistoty, abych jel až na hranu, nicméně potenciál tohoto vozu je zřejmý,“ prohlásil Ogier.

Výsledky Rallye Monte Carlo 2020:

1. Neuville – Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC), 2. Ogier – Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +12,6, 3. Evans – Martin (Toyota Yaris WRC) +14,3, 4. Lappi – Ferm (Ford Fiesta WRC) +3:09, 5. Rovanperä – Hattunen (Toyota Yaris WRC).

Komentáře ke článku