Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Děti pro Lidice na téma cestování

Děti pro Lidice na téma cestování

Výstava v budově Autoklubu ČR

Ve čtvrtek 30. ledna 2020 byla za přítomnosti ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka v sídle Autoklubu ČR otevřena výstava Děti pro Lidice na téma cestování. Pramení z Mezinárodní výtvarné přehlídky Lidice, které se účastní pravidelně mladí kumštýři ve věku od 4 do 16 let.

Mládeží vytvořená auta, motorky, lodě nebo stroje času do těchto krásných prostor prostě patří, přičemž je pozoruhodné sledovat, jak každý takový kousek prokazuje svoji jedinečnost a při tom všem je tolik charakteristický původem země, ze které přichází,“ uvedl Roman Škoda, produkční Památníku Lidice.

 

Na výstavě se sešly obrázky závodních speciálů i rodinných vozů

 

Na vernisáž pozvala místostarostka a radní pro školství MČ Praha 1 Eva Špačková žáky ze Základní školy Vodičkova s rozšířenou výtvarnou a estetickou výchovou. Na úvod zazpívala tři písně Eva Veselková, doprovázená klavíristou Michalem Hanzalem.

Vzácným hostem byla paní Olga Knoblochová, čestná občanka Prahy 1 a dlouholetá životní partnerka cestovatele Jiřího Hanzelky.

Expozice v salonku Grand Prix v přízemí budovy bude veřejnosti přístupná do konce února, a to každý všední den od devíti do osmnácti hodin, o víkendech a ve svátcích pak od deseti do dvaceti hodin. Vstup je zdarma.

Komentáře ke článku