Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Formule E za sebou táhla lyžaře

Formule E za sebou táhla lyžaře

Blomqvist se znovu proháněl v quattru

Po loňské úspěšné premiéře se v rakouském Zell am See uskutečnil druhý ročník GP Ice Race. Audi na ni vyslalo svoje jezdce Reného Rasta a Daniela Abta. Společnost jim dělali rallyová legenda Stig Blomqvist a trojnásobný vítěz čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans Benoit Tréluyer.

Bylo skvělé zažít tak obrovské nadšení fanoušků, kteří téhle akci skutečně přišli na chuť. Spojily se v ní historie, současnost a budoucnost motorsportu,“ uvedla Hildegard Wortmannová, členka představenstva Audi pro obchod a marketing, která se na ledové dráze svezla jako Rastova i Blomqvistova spolujezdkyně.

V Zell am See se na zamrzlém jezeře závodilo už před několika desítkami let a nyní byla tradice zdárně obnovena. Snad největší aplaus přítomných si vysloužil pilot formule E Abt, který se svým elektrickým monopostem táhl za sebou lyžaře Benedikta Mayra. Šlo o skutečně neobvyklou modifikaci disciplíny zvané motoskijöring. 

Opravdu unikátní pohled - formule E za sebou táhne lyžaře!

Rast a Tréluyer se střídali za volantem Audi RS 5 DTM. Pochvalovali si užší pneumatiky s tenčími hřeby, které u jejich speciálu výrazně zlepšily trakci. „Bylo kolem nuly a potýkali jsme se s hlubokým podkladem. Jakmile jsme ale upravili nastavení, stala se jízda opravdovou zábavou,“ uvedl Rast.

Blomqvist, mistr světa v automobilových soutěžích z roku 1984, potěšil přítomné festivalem smyků se slavným Audi Sport quattro. Ještě hlouběji do minulosti se ponořil Tréluyer, který představil DKW F91.

Komentáře ke článku