Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Metla jménem lovci nehod

Metla jménem lovci nehod

Jak zabránit zneužívání lidského neštěstí

Říká se jim lovci nehod neboli Crash hunters. Spíše by se však mnohdy hodilo pojmenování hyeny. Bleskově se zjeví u karambolu a ještě v šoku se nacházejícím řidičům nabízejí odtah, servis i poskytnutí náhradního vozidla. Kdo se jim upíše, se však většinou se zlou potáže. „Výtěžnost“ této pochybné činnosti se nicméně údajně pohybuje kolem 10 až 15 %. Tedy zhruba každý desátý oslovený nešťastník naletí.

Problém spočívá v tom, že poskytování takovýchto často nesmyslně předražených služeb, na něž se nevztahuje pojistné krytí, je ve své podstatě legální. „O podobných firmách víme, ale pokud nepřekročí zákon, policie proti nim zasahovat nemůže. O události se většinou dozvědí z veřejně dostupných dopravních serverů. Navíc se svými vozy projíždějí v úsecích s vysokou nehodovostí, takže mohou být na místě opravdu rychle,“ vysvětluje mluvčí Policie ČR Hana Rubášová. „V první řadě radíme, aby si každý pořádně přečetl, co podepisuje. Zda to například není plná moc, která podobné subjekty opravňuje jednat jejich jménem podle sebe. Ještě lepší je nic hned nepotvrzovat a nechat si podmínky smlouvy nejprve poslat mailem.“

Česká kancelář pojistitelů doporučuje obracet se vždy na asistenční linku své vlastní pojišťovny, jejíž telefon je uveden na zelené kartě. Možné je rovněž využít univerzální nonstop linku 1224. „Volající dostávají záruku, že vzniklou situaci vyřeší smluvní asistenční společnost jejich pojišťovny, čímž se vyhnou dalším nepříjemnostem,“ uvádí výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů Jan Matoušek.

Komentáře ke článku