Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Největším rizikem je příliš vysoká rychlost

Největším rizikem je příliš vysoká rychlost

Řidiči zdůrazňují význam zimních pneumatik

Společnost Nokian Tyres provedla výzkum mezi evropskými řidiči. Ti odpovídali na otázku, co považují za největší riziko během jízdy v zimních podmínkách. Anketa probíhala v pěti zemích: Německu, Francii, Itálii, Polsku a České republice.

Na prvním místě se umístila příliš vysoká rychlost, a to zvláště u Poláků (57 % respondentů) a Němců (56 %). Naopak u Francouzů převažuje stav zasněžené nebo zledovatělé komunikace (45 %). Třetím nejfrekventovanějším faktorem je nedostatečná vzdálenost mezi vozidly. 

Řidiči se bojí hlavně nadměrné rychlosti na zimních vozovkách

Jen v průměru něco přes čtvrtinu dotazovaných uvedlo jízdu s opotřebovanými pneumatikami. Přitom však dva ze tří účastníků považují použití zimního obutí za významný prvek zvyšující bezpečnost. Zdůrazněny byla také pravidelná kontrola hloubka dezénu a dobrý stav brzdového systému. Naopak na okraji zájmu se ocitla aplikace sněhových řetězů.

Ojeté pneumatiky prodlouží brzdnou dráhu vozu a zhorší jeho ovladatelnost, především na kluzké silnici. Navíc nejsou schopné odvést pryč sníh a sněhovou břečku a ztratí se tak přesný kontakt s vozovkou,“ uvedl Martin Dražík, produktový manažer pro Evropu ve společnosti Nokian Tyres.

Komentáře ke článku