Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Agostini a Grosjean na Zlatém volantu

Agostini a Grosjean na Zlatém volantu

Absolutním vítězem Prokop, Enge vstoupil do Síně slávy

Po pěti letech ukončil Martin Prokop vládu Jana Kopeckého v kategorii Rallye a maratony ankety Zlatý volant. V jejím 43. ročníku, hodnotícím výsledky roku 2019, současně nasbíral absolutně nejvíce hlasů od odborné novinářské poroty i od veřejnosti.

Mezi závodníky na okruzích uspěl Josef Král, který za sebou nechal Adama Lacka a Filipa Salaquardu. Prvenství mezi vrchaři obhájil Lukáš Vojáček, na dalších příčkách se umístili Miloš Beneš a Marek Rybníček. V terénu kralovali autokrosaři v pořadí Petr Nikodém, Jakub Kubíček a Radek Jordák. Motokárový Zlatý volant si odnesl Jakub Talaš, kterému se podařilo odsunout na následující pozice Dominika Javůrka a Adama Kowalského.

Tomáš Enge (na titulním snímku spolu s Giacomem Agostinim) vstoupil do znovuobnovené Síně slávy českého motorsportu. „Děkuji. Nečekal jsem to v takto mladém věku. Sice závodím skoro třicet let, ale ještě bych chtěl v tom dlouho pokračovat,“ okomentoval své zvolení.

Laureáti 43. ročníku ankety Zlatý volant

V jedné stopě, tedy v paralelní anketě Zlatá řídítka, si pro originální trofej přišla na pódium velká naděje naší silnice Filip Salač. Pomyslné pódium kompletovali jeho kolegové Jakub Kornfeil a Karel Hanika.

Laureátkou Ceny Elišky Junkové se stala účastnice Rallye Dakar Gabriela Novotná a SimRace Trophy pro virtuální závodníky připadla Michalu Šmídlovi. Motoristickou událostí roku je již tradičně Barum Czech Rally Zlín.

Za celoživotní přínos motorsportu byl oceněn Giacomo Agostini, patnáctinásobný motocyklový mistr světa a vítěz 122 velkých cen. Osobností světového motorsportu byl vyhlášen současný pilot týmu F1 Haas Romain Grosjean. Oba byli osobně na čtvrtečním galavečeru přítomni.

Komentáře ke článku