Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Inovace pro autoopravárenství

Inovace pro autoopravárenství

Český startup Beecam pomáhá mechanikům

Technologický startup Beecam nabízí inovativní, svým způsobem revoluční řešení, jak automechanikům efektivně usnadnit náročné odhalování příčin některých problémů při opravách automobilů, s nimiž si nevědí rady. Systém Beecam nabízí možnost audiovizuálních konzultací se specialistou v reálném čase s využitím dostupných moderních komunikačních technologií.

Beecam je reakcí na neustálý pokrok automobilové techniky, zejména široké využívání elektroniky, což klade stále vyšší nároky na znalosti mechaniků. Ale přestože jsou, zejména ve značkových servisech, průběžně proškolováni, nemají vždy k dispozici potřebné informace a s některými závadami se setkávají jen zřídka. Nikdo není vševědoucí a i ten, kdo opravdu umí, si někdy neví rady, v čem opravdu tkví problém a kde se dozvědět, jak na to.

Stavovská čest mechaniků obvykle velí pustit se do práce a dokázat svoji odbornost, ale nezřídka taková snaha o vyřešení neobvyklého problému probíhá systémem pokus - omyl. Mechanik - specialista, kterých není mnoho, tak ztrácí drahocenný čas, zatímco by servis mohl vyřídit více zakázek. Právě pro takové případy je připravena služba startupu Beecam. 

Beecam nabízí možnost on-line spojení opraváře přímo na jeho pracovišti se specialistou, který může být vzdálený třeba i stovky kilometrů. Ten dokáže pomoci přesně tehdy, když to mechanik právě potřebuje.

K tomuto spojení slouží smart zařízení s kamerou, díky kterému se přenáší (streamuje) konkrétní montážní situace na monitor specialisty a ten přímo reaguje na daný problém - například v motoru, elektronice apod. Konzultace a navigace mechanika probíhají v reálném čase, tedy okamžitě, a hlavně na konkrétním případě, přičemž není zapotřebí složité vysvětlování. Problém tak bývá vyřešen bez zbytečného zdržování daleko rychleji než při konzultaci po telefonu.

Beekam

Komentáře ke článku