Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

O víkendu se jede Švédská rallye

O víkendu se jede Švédská rallye

Pozměněná trať bude velkou hádankou

Tento týden je ve znamení druhého podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích. Na pořadu je Švédská rallye, jediný díl seriálu, který se kompletně koná na sněhu a ledu.

Tým Toyota Gazoo Racing do ní nasadí stejnou sestavu jako v Monte Carlu, tedy Sébastiena Ogiera, Elfyna Evanse a Kalleho Rovanperä. Dva soukromé Yarisy WRC budou pilotovat Takamoto Kacuta a Jari-Matti Latvala. 

Sébastien Ogier během předchozí Rallye Monte Carlo

 

Čeká je pozměněná trať, když úpravy si vynutily nepříznivé klimatické podmínky. Program začíná ve čtvrtek superspeciálkou v Karlstadu. V pátek následují norské vložky Hof-Finnskog a Finnskogen a nová rychlostní zkouška Nyckelvattnet. Před příjezdem do servisního parku v Torsby se navíc uskuteční krátký sprint. V sobotu si dají účastníci repete z předchozího dne a v neděli se popasují se dvěma průjezdy měřeným úsekem Likenäs, přičemž druhý je vypsán jako závěrečná Power Stage.

Vyskytly se určité otazníky, nicméně věřím, že organizátoři budou schopni zařídit bezpečnou a senzační rallye jako vždy. Z předchozích zkušeností víme, že zde může hrát velkou roli pořadí, v jakém vozy pojedou. Ale budeme si muset počkat na to, jaké podmínky vlastně budou panovat,“ vyjádřil se šéf stáje Tommi Mäkinen.  

Komentáře ke článku