Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Pojištění léčebných výloh se vztahuje i na koronavirus

Pojištění léčebných výloh se vztahuje i na koronavirus

Kooperativa prodlouží lidem v karanténě pojistku

Pojišťovna Kooperativa oznamuje, že dočasné zastavuje prodej pojištění storna v rámci cestovního pojištění.

Na druhou stranu, máme pro klienty i uklidňující zprávy,“ uvedla Jana Konvalinová, vedoucí Odboru cestovního pojištění v Kooperativě. „Pojištění léčebných výloh se vztahuje také na riziko koronaviru. Pokud by tedy byl pojištěný během pobytu v zahraničí nakažen v regionu, který není ministerstvem zahraničních věcí vyhlášen jako oblast se zvýšeným bezpečnostním rizikem, pojistka se týká rovněž nemoci Covid 19.

Pro případy, kdy osoba pobývá v místě, do kterého odcestovala v době, kdy nebylo ministerstvem zahraničních věcí označeno za nebezpečné, a je zařazena do karantény, v jejímž průběhu její cestovní pojištění končí, zdarma jí prodloužíme pojištění léčebných výloh na adekvátní čas, tedy než se po zrušení opatření bez zbytečného odkladu vrátí do České republiky. Jen chceme požádat, aby se takoví jedinci ozvali naší asistenční službě či na infolinku Kooperativy,“ dodala Konvalinová.

O umístění do karantény rozhodují místní orgány, které by se rovněž měly postarat o náklady na pobyt v ní. Cestovní pojištění se na tyto případy nevztahuje.

Jestliže se pojištěný i přes varování MZV vydá do lokality, označené jako riziková, a prokáže se u něj koronavirus, přistoupí pojišťovna ke snížení pojistného plnění. Úplná výluka se týká pojistných událostí v oblastech, v nichž je vyhlášen stav pandemie nebo epidemie.

Komentáře ke článku