Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Německem se zřejmě prožene vlna propouštění

Německem se zřejmě prožene vlna propouštění

Automobilový průmysl čekají těžké časy

Více než polovina dodavatelů automobilových součástek v Německu plánuje snižování počtu zaměstnanců. Vyplývá to z výsledků průzkumu Německé průmyslové a obchodní komory (DIHK), do kterého se zapojilo 167 podniků z tohoto odvětví.

Za plány na propouštění nestojí pouze nepříznivý dopad zpomalování hospodářského růstu, ale i přechod k elektrickému pohonu vozidel. Ten vyžaduje menší počet komponentů a umožňuje větší automatizaci.

Po letech prosperity přicházejí na německý automobilový průmysl těžké časy

Německo vstupuje do nezmapovaných vod. Transformace může znamenat konec zlatého věku automobilového průmyslu jakožto masového zaměstnavatele," uvedl Stefan Bratzel z výzkumného institutu Center of Automotive Management. "Pro politiky je to tikající bomba," dodal.

Výrobci a odbory v lednu v neobvyklém společném prohlášení uvedly, že je třeba rozšířit systém takzvaného kurzarbeitu, jehož prostřednictvím se vláda snaží firmy přimět, aby místo zbavování se pracovníků raději zkracovaly jejich pracovní dobu.

Komentáře ke článku