Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Sníh vystřídají tropické teploty

Sníh vystřídají tropické teploty

WRC čeká první šotolinová soutěž

Rallye Mexiko je první soutěží v letošním šampionátu, která se jede výhradně na šotolině. Od 12. do 15. března bude o co nejlepší výsledek usilovat také tým Toyota Gazoo Racing WRT. Do boje vysílá osvědčenou trojici pilotů Sébastien Ogier, Elfyn Evans a Kalle Rovanperä.

Čeká ji jeden z nejteplejších podniků sezony, kdy se rtuť teploměru běžně šplhá přes třicet stupňů. Problémem může být i značná nadmořská výška, která přesahuje úroveň 2700 metrů. V řidším vzduchu klesá výkon motorů až o dvacet procent.

V Mexiku čekají posádky extrémní teploty a vysoká nadmořská výška

Začíná se tradičně ve čtvrtek diváckou rychlostní zkouškou ve městě Guanajuato. Na pátek je připraveno celkem deset měřených sekcí. Sobotní program po třech opakovaných erzetách završují další dvě kola na okruhu a úseky hned vedle servisního parku. V neděli vše vyvrcholí třemi dalšími vložkami, přičemž speciálně bodovaná Power Stage se uskuteční v El Brinku.

Mám odtamtud hodně krásných vzpomínek. V roce 2008 jsem tam jel svůj první závod WRC a vyhrál kategorii juniorů. Nedávno jsem měl možnost ve Španělsku absolvovat dvoudenní testování a moje první pocity z vozu na šotolině byly opravdu dobré. Díky dalším kilometrům, které jsem s autem již zvládl, se za volantem Yarisu WRC cítím stále sebejistěji,“ uvedla rallyová legenda Ogier.

Komentáře ke článku