Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Häkkinen testoval nový Nokian

Häkkinen testoval nový Nokian

Pneumatika Snowproof P přijde na podzim

Nokian Tyres uvede na podzim 2020 na trh zimní pneumatiku Snowproof P. K dispozici bude v rychlostních kategoriích H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) . Nabídka rozměrů pokrývá 55 produktů od 17 do 21 palců.

Největší změna v porovnání s předchozím modelem Nokian WR A4 je patrná v dezénu. Z asymetrického se změnil na směrový a symetrický. Díky speciálně upraveným bočním a podélným drážkám se na maximum zvětšuje kontaktní plocha mezi pneumatikou a silnicí. Hustá síť lamel efektivně odvádí vodu a rozbředlý sníh. Tento proces ještě urychlují leštěné drážky. 

Nová zimní pneumatika Nokian Snowproof P

Směs pryže Alpine Performance má zvládat širokou škálu teplot. Zvyšuje přilnavost na mokru, aniž by omezovala vlastnosti gumy v zimních podmínkách.

Vývoj Nokianu Snowproof P zahrnoval testování v laponských arktických krajích ve zkušebním centru v Ivalu a rovněž na tratích v Německu, Rakousku a ve Španělsku. Firma přitom využila zkušeností dvojnásobného mistra světa F1 Miky Häkkinena. „Pneumatika pracuje spolehlivě jak při vysokých, tak při nízkých rychlostech na kluzkých vozovkách. Můžete si vychutnat přesné jízdní reakce a snadnou ovladatelnost i v extrémních situacích,“ prohlásil.

Komentáře ke článku