Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

V Mexiku se skončilo už v sobotu

V Mexiku se skončilo už v sobotu

Ogierovo první vítězství pro Toyotu

Mexická rallye, třetí podnik mistrovství světa, byla předčasně ukončena v sobotu večer. Pořadatelé se obávali, že vzhledem k přijímaným opatřením proti pandemii koronaviru se účastníci nemusejí dostat zpět do svých zemí.

Vítězem tak byla vyhlášena posádka Sébastien Ogier – Julien Ingrassia s Toyotou Yaris WRC. Ogier dosáhl prvního triumfu v řadách továrního týmu Toyoty. Ve středoamerické republice však vyhrál již pošesté.

 

Diváci se museli spokojit se zkráceným programem soutěže

 

Do čela se dostal po páteční druhé rychlostní zkoušce a vedení již nikomu nepřepustil. V cíli měl před obhájcem titulu Ottem Tänakem s Hyundaiem i20 Coupe WRC náskok 27,8 sekundy. Současně vytlačil z prvního místa v průběžné klasifikaci šampionátu svého kolegu Elfyna Evanse, který v Mexiku dojel čtvrtý.

Byl to výborný víkend. Již od startu jsme měli dobrý pocit a brzy jsme využili příležitosti usadit se na první příčce. V sobotu jsme měli lepší výchozí pozici a okamžitě jsme tlačili na pilu. Je to zvláštní vítězství a za těchto okolností je těžké slavit,“ uvedl Ogier.

Komentáře ke článku