Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Sdílení vozidel na vodík funguje

Sdílení vozidel na vodík funguje

Stoosmdesát tisíc kilometrů bez jediné závady

Německý poskytovatel sdílených jízd CleverShuttle se svojí flotilou vozů Toyota Mirai absolvoval již přes pět milionů kilometrů s nulovými výfukovými emisemi. Do spolupráce probíhající od září 2017 se v Hamburku původně zapojilo 20 vozidel, později v jiných městech přibylo dalších 25.

Ukázalo se, že automobily s pohonem na vodík naprosto splňují potřeby každodenního použití. Absolutně žádné technické závady a neomezené schopnosti palivových článků s doposud až 180 tisíci kilometrů na každé auto,“ uvedl Ferry M. M. Franz, ředitel berlínské pobočky Toyota Motor Europe. 

Vodíkové Toyoty Mirai se v konceptu sdílených jízd osvědčily

Do služby CleverShuttle je od roku 2019 kromě Deutsche Bahn zapojena i japonská společnost Mitsui. Využívají ji především fanoušci technologií a lidé, kterým záleží na ochraně životního prostředí a možnosti cestování zcela bez emisí CO2. K rezervaci jízd zákazníci používají aplikaci, přičemž platí až o 40 procent méně než u klasických taxislužeb.

Komentáře ke článku