Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Na hybridy sázejí i taxikáři

Na hybridy sázejí i taxikáři

Po Praze za čtyři litry

Počet hybridních automobilů ve firemních flotilách v České republice se loni téměř zdvojnásobil o 1505 na 3262 vozů. Množství provozovaných elektromobilů vzrostlo o 631 na celkových 2709. Vyplývá to z databáze na webu Merk.cz.

Výhody hybridů pro podnikové vozové parky vnímá podle průzkumu NMS Market Research už 58 procent jejich manažerů v Česku. O přechodu na tento druh pohonu uvažuje 55 procent společností.

Obzvlášť v obcích působí spalovací motory zbytečné problémy. Mají velké emise, jsou hlučné. Proto jsou pro taxislužbu hybridy jasnou volbou. Dosahujeme s nimi spotřebu čtyři litry na sto kilometrů,“ uvedl Filip Benda z pražského podniku Profesional Taxi.

Hybridy dokáží podle nedávných zkoušek jezdit po Praze až ze dvou třetin čistě na elektrický pohon. Jejich úspornost prokázal také test Toyoty Prius v Římě a jeho okolí. V městském provozu se pohybovala ze čtyř pětin pouze na elektřinu.

Komentáře ke článku