Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota testuje blockchainovou technologii

Toyota testuje blockchainovou technologii

Sdílená účetní kniha zamezí podvodům

Toyota začala testovat praktické využití technologie blockchainu v automobilovém průmyslu.

Blockchain je zjednodušeně řečeno decentralizovaná účetní kniha, do které se zapisují operace s položkami v online prostředí. Lze si ji představit přibližně jako sdílený dokument, který může upravovat skupina osob. Namísto jeho kopírování stále dokola mají všichni k němu souběžný přístup. Veškeré změny se zaznamenávají a jsou viditelné, takže nehrozí žádné nebezpečí podvodného jednání.

Toyota Motor Corporation a Toyota Financial Services Corporation vytvořily virtuální organizaci napříč celou skupinou, která postupně uvedla demo projekty k prokázání významu blockchainu. Skutečnou testovací půdou by se mohla stát lokalita Woven City, o které Toyota informovala letos v lednu.

V blízké budoucnosti Toyota Blockchain Lab plánuje rozšiřovat partnerskou spolupráci. Cílem je využít nejrůznějších možností blockchainu a urychlit jeho zavádění v podnikovém prostředí. To bude zahrnovat mimo jiné další zkoumání potenciálních aplikací a podporu poloprovozních zkoušek nebo vyhodnocování nefunkčních dílů.

Komentáře ke článku