Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Obchod s ojetinami inkasoval tvrdý úder

Obchod s ojetinami inkasoval tvrdý úder

Trh se propadá o desítky procent

Vyhlášení nouzového stavu a s tím spojené restrikce podrazily nohy také byznysu s ojetými vozidly.

Podle dat firmy AAA Auto se v březnu na českém trhu objevilo celkem 99 241 vozů, což je o dvanáct procent méně než v únoru a o devatenáct než v lednu. Průměrná cena se pohybovala okolo 153 000 korun.

Na základě vládních opatření proti šíření koronaviru došlo ze dne na den k okamžitému útlumu. Od začátku roku již byly znatelné predikce ekonomů ohledně zdražování automobilů. Meziměsíčně rostla cena v průměru o dvě procenta. Kvůli aktuálnímu výpadku ve výrobě může tento trend ještě pokračovat,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva Aures Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA Auto.

Nabídka modelů se v zásadě nezměnila. Stále se dalo koupit nejvíce škodovek, hlavně octavií a fabií. Na třetí a čtvrté příčce se dále drží Volkswagen s Passatem a Golfem. Z hlediska pohonu mělo 60 % vozidel vznětový a 36 % zážehový motor. Průměrné stáří činilo 9,2 roku.

Komentáře ke článku