Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Pařani milují věčného Brouka

Pařani milují věčného Brouka

Je nejčastějším autem v počítačových hrách

Britská webová stránka Carwow se rozhodla zjistit, který vůz je nejčastěji používán v počítačových hrách. Celkovou jedničkou se stal kultovní Volkswagen „Brouk“. Má na svém kontě 337 „rolí“, a to jak v podobě klasického Typu I, tak jeho pozdějších reinkarnací Beetle a New Beetle.

Setkat se s ním můžeme v různých verzích Grand Theft Auto, Need for Speed, Gran Turismo, SimCity, ale i v akční adventuře The Simpsons: Hit & Run z roku 2003.

 

Tvůrci počítačových her často sáhli také po Ferrari F50

 

Průzkum se přitom ponořil hluboko do minulosti a zahrnul rovněž Gran Trak 10 pro Atari z roku 1974, u něhož se údajně poprvé používaly k řízení volant a pedály.

Pokud jde o značky, nejčastěji se objevují automobily Ford (8700x), následované chevrolety (6242). Vyhledávána jsou také sportovní auta, například Ferrari F40 a Ferrari F50. K vidění jsou ale také běžnější automobily jako Ford Crown Victoria a Chevrolet Step Van, využívané v policejním nebo vojenském provedení v sériích Grand Theft Auto či Call of Duty.

Komentáře ke článku