Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lexusy se proháněly po zamrzlém Bajkalu

Lexusy se proháněly po zamrzlém Bajkalu

Za volantem seděl elitní ruský drifter

Pro vyzkoušení ovladatelnosti svých modelů RX a LC si Lexus vybral skutečně exkluzivní prostředí – zamrzlou hladinu sibiřského jezera Bajkal. Jako jezdec byl angažován špičkový ruský drifter Nikita Šikov.

Zpočátku jsem byl skeptický, protože RX standardně funguje jako předokolka a zadní kola se zapojují až poté, co senzory rozpoznají jejich prokluz nebo smyk. Ale zadní náprava se připojuje velmi rychle, takže se dá s jistotou jet řízeným smykem za pohonu všech kol,“ shrnul svoje poznatky. 

Lexus RX na zamrzlém Bajkale

Spokojen byl i s kupé LC: „Na místních cestách v našem táboře jsem poznal, že jde o křižník na dlouhé vzdálenosti a svižné zdolávání tras se skvělou aerodynamikou, dokonalým handlingem, pohodlnou kabinou a ideální polohou za volantem. Když jsem ním však vyjel na led, okamžitě jsem zjistil, že hnací síla míří dozadu. Vzhledem ke hmotnosti automobilu a standardnímu obutí nebyla tím hlavním akcelerace, vše stálo na technice řízení a hledání limitů.

Šipov z bezpečnostních důvodů nesměl používat pásy ani audio a dveře zůstávaly trvale odemčené. Průběžně se sledoval stav ledu. V autech byly rovněž vypnuty veškeré asistenční systémy.

Komentáře ke článku