Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Druhá generace limuzíny A3 klepe na dveře

Druhá generace limuzíny A3 klepe na dveře

Předprodej se rozjede ještě na jaře

Předprodej Audi A3 Limuzína druhé generace bude v České republice zahájen v průběhu jara. Současně s tím budou oznámeny také ceny. K zákazníkům první vozy zamíří v letních měsících.

Vůz je oproti předchůdci delší o čtyři centimetry při nezměněném rozvoru náprav. Vnější šířka 1,82 metru je o dva centimetry větší, výška povyrostla o jeden centimetr na 1,43 metru. Výsledkem je více prostoru pro hlavu a větší šířka v úrovni loktů. Objem zavazadlového prostoru 425 litrů zůstal stejný.

Automobil přijde na na trh se dvěma variantami převodovky pro motor TFSI a jedním agregátem TDI. Verze 35 TFSI, čtyřválec se zdvihovým objemem 1,5 litru a přímým vstřikováním, dosahuje nejvyššího výkonu 110 kW (150 k) a je k dispozici se dvěma různými převodovkami – nově vyvinutou šestistupňovou mechanickou nebo rychle řadící sedmistupňovou S tronic. 

Dodávky druhé generace Audi A3 Limuzína započnou v létě tohoto roku

Kromě technologie přechodné deaktivace válců Cylinder on Demand používá tato jednotka ve spojení s dvouspojkovou převodovkou S tronic také částečně hybridní systém s napětím 48 V. Ten získává při zpomalování kinetickou energii, točivým momentem až 50 N.m podporuje motor při rozjezdu a přidání plynu v nízkých otáčkách a v mnoha situacích umožňuje setrvačnou jízdu. V každodenním provozu se tím sníží spotřeba paliva až o 0,4 litru na 100 kilometrů.

Také motor 2.0 TDI o výkonu 110 kW (150 k) spolupracuje se sedmistupňovou převodovkou S tronic, jejíž nová páka voliče disponuje zařízením shift-by-wire, a je tedy s ní spojena pouze elektronicky.

Komentáře ke článku