Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Veloster N s novou převodovkou

Veloster N s novou převodovkou

Trojice užitečných pomocníků

Hyundai Motor Company představil modernizovanou verzi Velosteru N pro modelový rok 2020. Zásadní změnu představuje použití osmistupňové kapalinové dvouspojkové převodovky N DCT.

Je vybavena elektronicky řízeným ovládáním dvou spojek v olejové lázni. Tím se výrazně vylepšily mazání a chlazení.

Funkce N Grin Shift (NGS) zvyšuje točivý moment o sedm procent z 353 Nm na 377 Nm prostřednictvím krátkodobého nárůstu plnicího tlaku po dobu dvaceti sekund.

N Power Shift (NPS) se aktivuje, jakmile vůz zrychluje s více než 90% otevřením škrticí klapky. Potlačuje pokles točivého momentu při řazení vyšších převodových stupňů, aby byl maximalizován přenos hnací síly na vozovku. 

Veloster N se chlubí také vylepšenými a odlehčenými sportovními sedadly

N Track Sense Shift (NTS) se uvádí do činnosti, jakmile rozpozná optimální provozní podmínky pro dynamickou jízdu.

Všechny uvedené pomocníky si může řidič nakonfigurovat pomocí ovládacího systému na osmipalcovém displeji s vysokým rozlišením.

K dalším vylepšením patří samočinné vyrovnávání otáček při řazení, zařízení pro dynamický rozjezd a krátkodobé zvýšení plnicího tlaku.

Z použitých bezpečnostních technologií je třeba uvést asistenty pro odvrácení kolize s překážkou vpředu (Front Collision-Avoidance Assist), pro rozpoznávání únavy (Driver Attention Warning), pro řízení (Lane Following Assist) a jízdu v jízdním pruhu (Lane Keeping Assist), dálkových světel HBA (High Beam Assist), pro sledování slepého úhlu (Blind-Spot Collision Warning) a pro upozorňování na vozidla přijíždějící ze stran při couvání (Rear Cross-Traffic Collision Warning).

Veloster N bude v dubnu uveden nejprve na jihokorejský a potom i na všechny ostatní trhy.

Komentáře ke článku