Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Na počátku všeho byl Prius

Na počátku všeho byl Prius

Hybridních toyot už vzniklo přes 15 milionů

Od uvedení modelu Prius před 23 lety umístila Toyota po celém světě přes 15 milionů vozidel s hybridním elektrickým pohonem (HEV). Dosavadní odbyt v Evropě přesahuje 2,8 milionu kusů a zahrnuje 19 různých modelů značek Toyota a Lexus.

Více než polovina prodaných vozů Toyota v loňském roce byla hybridní, v zemích západní Evropy šlo o 63 procent. V České republice bylo dosaženo čtyřicetiprocentního podílu, v případě Lexusu dokonce více než devadesátiprocentního. Celková nabídka HEV automobilů Toyota a Lexus čítá v globálním měřítku 44 položek.

Rozhodnutí Toyoty vyvíjet hybridy padlo před více než 25 lety, kdy Takeši Učijamada vedl tým pracující na autě pro 21. století s cílem snížit emise skleníkových plynů i dalších škodlivých látek.

 

Toyota prodala už více než 15 milionů hybridních automobilů

 

První generace Priusu se představila v roce 1997, přibližně v době ratifikace Kjótského protokolu, jenž dodal nový impuls celosvětovým environmentálním aktivitám.

Toyota je na dobré cestě splnit cíl 95 gramů na kilometr, který platí pro roky 2020 a 2021 v zemích Evropské unie, v níž jsou předpisy CO2 vůbec nejpřísnější na světě,“ uvedl Matt Harrison, výkonný viceprezident společnosti Toyota Motor Europe (TME).

Komentáře ke článku