Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Wolfsburg postupně nabírá dech

Wolfsburg postupně nabírá dech

Jako první sjíždějí z linky golfy

Závod Volkswagenu ve Wolfsburgu vyrábí od pondělí znovu automobily. Nejprve byla obnovena produkce modelu Golf v jednosměnném provozu. Ve středu dojde také na modely Volkswagen Tiguan a Touran a Seat Tarraco. V příštím týdnu přibudou další směny.

Do této neděle vznikne 1400 vozidel, v dalších sedmi dnech 6000. To představuje zhruba 40 procent stavu před vypuknutím koronavirové pandemie. Wolfsburg je po Cvikově druhou německou továrnou Volkswagenu, která ukončila odstávku. Rozjela se i pobočka ve slovenské Bratislavě.

Restart je provázen přísnými opatřeními. Zaměstnanci jsou nabádáni, aby si doma každé ráno měřili tělesnou teplotu a prošli zdravotní kontrolní seznam. Vedení cest a chodeb v areálu je upraveno tak, aby se zabránilo setkávání. Pro chůzi a rozhovory jsou na podlaze umístěny značky, usnadňující dodržování rozestupů.

Tam, kde nemůže být tachována minimální vzdálenost 1,5 metru, platí povinné nošení ochranných roušek. Na mnoha místech se používají přenosné přepážky z akrylátového skla. Týmy mají vyhrazen čas navíc na čištění svých nástrojů. Intervaly úklidu toalet s umývárnou a společných místností pro pracovníky jsou kratší. ​​​​​​​

Komentáře ke článku