Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Highlander zamíří i do České republiky

Highlander zamíří i do České republiky

Sedmimístné SUV s hybridním pohonem

Toyota Highlander se poprvé v historii začne prodávat v západní Evropě, včetně České republiky. Na trh přijde počátkem roku 2021.

Vůz nabízí sedm plnohodnotných míst ve třech řadách. Elektricky ovládané páté dveře se senzorem pod nárazníkem ukrývají zavazadlový prostor o objemu 658 litrů, který se po využití místa pod podlahou a sklopení opěradel zvětší až na 1909 litrů. 

Zavazadelník disponuje celkovým objemem až 1909 litrů

K prvkům standardní výbavy náležejí 12,3" displej multimediální soustavy na středovém panelu se satelitní navigací, projekční (HUD) obrazovka, podpora technologií Apple CarPlay a Android Auto, bezdrátové nabíjení telefonů, ventilovaná sedadla a přepínatelné digitální vnitřní zpětné zrcátko.

Zážehový motor o zdvihovém objemu 2,5 litru s Atkinsonovým cyklem je spřažen s předním a zadním elektromotorem a baterií typu NiMH pod druhou řadou sedaček. Celkový výkon činí 244 k při spotřebě 6,6 l/100 km (podle WLTP) a emisích CO2 146 g/km.

 

Displej multimediální soustavy je umístěn na středovém panelu

Prostřednictvím přepínače Drive Mode Select může řidič navolit požadovaný jízdní režim (Eco, Normal, Sport nebo Trail). Všechny módy lze použít i v době, kdy se automobil pohybuje čistě na elektřinu.

Součástí bezpečnostního paketu Toyota Safety Sense jsou předkolizní systém (PCS) s aktivním asistentem řízení pro zabránění nehodám včetně funkce rozpoznávání chodců ve dne i v noci (a identifikací cyklistů za denního světla), adaptivní tempomat s podporou celého rozsahu rychlostí (ACC), asistent pro udržení v jízdním pruhu (LTA) a upozornění na jeho opuštění (LDA), automatické přepínání dálkových světel (AHB) a rozpoznávání dopravních značek (RSA).

Komentáře ke článku