Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Do Chorvatska jen přes Rakousko

Do Chorvatska jen přes Rakousko

Bez zajištěného ubytování nemáte šanci

S postupným uvolňováním restrikcí, přijatých v souvislosti s pandemií koronaviru, vyrážejí první odvážlivci na turistické cesty. Jednou ze zemí, do níž se mohou vydat, je Chorvatsko.

Podle aktuálního stavu je pozemní spojení s ním možné pouze přes Rakousko, Maďarsko je dosud uzavřeno. Využít se dají hraniční přechody Dolní Dvořiště – Wullowitz, České Velenice – Gmünd-Böhmzeil, Nová Bystřice – Grametten, Hatě – Kleinhaugsdorf, Mikulov – Drasenhofen a v době od pěti do třiadvaceti hodin také Vratěnín – Oberthürnau, Hevlín – Laa an der Thaya a Valtice – Schrattenberg.

Kromě běžných cestovních dokladů je potřeba vzít s sebou také potvrzení o zajištěném ubytování v Chorvatsku. Bude vyžadováno i během transitu rakouskými a slovinskými orgány. 

Cesta na dovolenou bude letos hodně komplikovaná

Rakouskem lze projet bez testu na nemoc Covid-19, jestliže nedojde k zastavení. Slovinsko na své území vpouští na dobu 24 hodin jen lidi, kteří mají umožněný vstup do některého dalšího státu. 

Na chorvatských hranicích je každý jedinec evidován včetně adresy, na níž se bude zdržovat, a uvedení délky pobytu. Během něj je povinen si vždy ráno měřit teplotu a pokud je vyšší než 37,2 stupně Celsia, kontaktovat telefonicky lékaře.

V Chorvatsku jsou momentálně již v provozu nákupní centra, pohostinská zařízení (včetně vnitřních prostor), kina, divadla, bazény nebo fitness centra. Normálně funguje veřejná doprava. Je povoleno shromažďování maximálně 40 osob.

Komentáře ke článku