Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Povltavský Špýchar plný Dakaru

Povltavský Špýchar plný Dakaru

Nová výstava fotografií ze slavné soutěže

Pod názvem Legendární Rallye Paříž – Dakar byla v Muzeu Špýchar v Prostřední Lhotě otevřena výstava fotografií Petra Dufka.

Autor je pořídil v roce 2007, tedy během posledního ročníku slavného maratonu, který se uskutečnil na africkém kontinentu. Na několika desítkách snímků zachytil nejen jedinečnou atmosféru soutěže, ale i život místních obyvatel, do něhož náhle vtrhla moderní doba. Zajímavé je, že Petr Dufek tehdy trasu absolvoval v doprovodném voze po boku šestinásobného vítěze Dakaru v kategorii kamionů Karla Lopraise.

Výstavu zahájil ředitel Hornického muzea v Příbrami PaedDr. Josef Velfl

Slavnostního zahájení se zúčastnili ředitel Hornického muzea Příbram, pod které Muzeum Špýchar spadá, PaedDr. Josef Velfl, starostka střediskové obce Chotilsko Běla Tobolová, kurátor výstavy Jiří Šťástka a řada dalších hostů. 

Autor fotografií Petr Dufek (vpravo) s kurátorem výstavy Jiřím Šťástkou

Expozice bude přístupná veřejnosti až do 31. července v pracovní dny kromě pondělí od 9 do 17 hodin (v červenci do 18 hodin), o víkendech od 9 do 18 hodin. Vstupné pro dospělé osoby činí 40 Kč, pro děti, seniory a studenty 20 Kč.

Foto: Jiří Filgas

Komentáře ke článku