Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

V e-Soulu už pejska nezapomenete

V e-Soulu už pejska nezapomenete

Kia začala prodávat modelové provedení 2021

Kia zahajuje prodej elektrického vozu Kia e-Soul v modelovém provedení 2021. Současně došlo ke snížení ceny jeho standardní podoby s akumulátorem o kapacitě 39,2 kWh o 50 000 korun na 1 099 980 korun.

Mezi novinky ve výbavě elektromobilu patří bezpečnostní systém ROA (Rear Occupant Alert). Vizuálně upozorňuje na obsazení zadních sedadel a pomáhá zabránit situaci, kdy by mohl řidič neúmyslně opustit vozidlo se zapomenutým cestujícím (nejčastěji malým dítětem či domácím zvířetem).

Kia e-Soul je příkladem čistě elektrického automobilu

V základu se objevila rovněž příprava pro tažné zařízení pro základní rám nosiče jízdních kol. Dovolí vertikální zatížení až do hmotnosti 100 kilogramů.

Telematika Kia Uvo Connect propojuje pasažéry s okolním světem prostřednictvím mobilní sítě GSM, respektive SIM karty, která je součástí automobilu. Uživatel pak může využívat několik funkcí vzdáleného ovládání. 

Na palubní desce se nyní nachází i kontrolka systému ROA

Třífázová palubní nabíječka dobíjí vysokokapacitní baterii výkonem až 11 kW (max. 12A). Oproti jednofázové variantě se tak nabíjecí cyklus za předpokladu využití externí stanice Wallbox zkrátí o 25 % a akumulátor se z nuly na sto procent dostane za sedm hodin (u verze s prodlouženým dojezdem).

Komentáře ke článku